Restabilirea funcției hepatice este uneori posibilă numai prin eliminarea excesului de bilă.
Bila este o secreție specială produsă de celulele glandulare ale ficatului, necesară pentru o digestie normală. Bila produsă intră în vezica biliară prin canalele ficatului, care acționează ca un rezervor de stocare, și de acolo intră în intestine. Uneori, acest mecanism cedează și atunci bila stagnează, se îngroașă sau este expulzată în stomac. Vă puteți da seama că există probleme cu ea printr-o durere moderată în hipocondrul drept.
După cum a remarcat gastroenterologul Maxim Slyusarev, cauzele tulburărilor pot fi complet diferite: de la inflamația vezicii biliare la o încălcare a dietei (consumul unei abundențe de alimente sărate și afumate).
CITEȘTE ȘI: Cum știi că ficatul e plin de toxine: La ce să fii atent
Problemele cu ieșirea bilei pot fi recunoscute și prin amărăciune în gură, greață inexplicabilă și o senzație de greutate în zona plexului solar. Uneori, stagnarea bilei provoacă formarea respirației urât mirositoare sau modificări ale scaunelor.
Dacă situația se înrăutățește, albul ochilor poate deveni galben, avertizează medicul.
În primul rând, specialistul sfătuiește să se stabilească o alimentație corectă: mâncați în porții mici, dar des, nu faceți excese alimentare, ultima masă trebuie să fie cu cel mult 2 ore înainte de culcare. Trebuie excluse din alimentație alimentele picante, grase, prăjite, bulionul concentrat de carne, ciupercile murate, băuturile carbogazoase și alcoolice.
El recomandă, de asemenea, consumul de decocturi din anumite plante.
Medicul indică următoarele plante:
Puteți alege una dintre plante, o fierbeți și beți 2 linguri de trei ori pe zi, înainte de mese.
CITEȘTE ȘI: Analizele care te ajută să îți dai seama dacă ficatul tău e bolnav
Cu toate acestea, înainte de a începe tratamentul, trebuie să consultați un medic.